Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği (TET) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen ve 2 gün süren TET AR-GE Proje Pazarı “Proje Baharı 7” yapılan ödül töreni ile sona erdi.
İstanbul Kongre Merkezi’nde iki gün süren ve 83 projenin yer aldığı Proje Baharı 7’de beş kategoride dereceye giren katılımcılara ödülleri törenle verildi.
Uçkan: “Bizim için esas ödül, projelerin doğru insanlarla buluşarak ticarileşmesidir.” Kapanış programında konuşan TET Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Güven Uçkan, organizasyon boyunca kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. “İhracatçılar olarak inovasyon, markalı büyüme, endüstriyel tasarım gibi konulara tüm paydaşlarımızın dikkatini çekmeye çalışıyoruz.” diyen Uçkan Proje Pazarı’nın yenilikçi projelerin hayata geçmesi ve üniversite ile sanayi iş birliğinin gerçekleşmesinde önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı.
Proje Pazarı’nın yedi yıl içinde önemli bir büyüme gösterdiğinin altını çizen Uçkan, inovatif düşünce bakımından zengin 83 projenin sergilenerek değerlendirmeye tabi tutulduğunu söyledi. Proje sahiplerinin iki gün boyunca projelerini anlatma ve tanıtma şansı yakaladığına vurgu yapan Uçkan, “Vestel Savunma Sanayi, Vestel Venture, ATM Beyaz Eşya ve daha nice yatırımcı kuruluşlar TET AR-GE Proje Pazarı kapsamında Proje Baharı 7’ye katılan projeleri yerinde incelediler ve proje sahipleri ile yatırım amaçlı görüşmeler yaptılar. Bu görüşmelerin de devam ediyor olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Uçkan son olarak kendileri için mutlak ödülün projelerin doğru kişilerle buluşarak ticarileşmesi olduğuna dikkat çekerek, “Girişimcilik, kuluçka merkezleri ve yatırımcıları aynı paydada bir araya getirdik. Bu projelerin ticarileşmesi nihai hedeftir. Tüm bunların ışığında Proje Pazarı etkinliğimize değer katan, proje sahiplerimize gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
İlgili etkinlikte BEYSAD’ı BEYSAD Yönetim kurulu Üyesi Sayın Gökhan Turhan ve BEYSAD Genel Sekreter’i Sayın Ayşegül Koç temsil ettiler…
BEYSAD olarak hem programa emeği geçen tüm TET çalışanlarını hem de ödül almaya hak kazanan başarılı gençlerimizi tebrik ediyoruz.
Kategori birincilerine 20 Bin TL ödül verildi.
Uçkan’ın konuşmasının ardından geçilen ödül töreninde beş kategoride ödül alan katılımcılara ödülleri verildi. Akıllı Binalar ve Çevre kategorisinde Düşük Enerji Tüketimli Yüksek Güvenlikli Sensör Düğümü tasarımı ile Murat Dener birinciliğe layık görüldü.
Diğer kategorilerde ise,
Akıllı Enerji kategorisinde; Bren, Biyonik Yenilenebilir Enerji projesi ile Çınar Laloğlu,
Akıllı Sağlık ve Medikal kategorisinde; Diagnobot, Teşhis ve Tedavi Amaçlı Zeki Robotik Rehabilitasyon Destek Sistemi ile Mehmet Emin Aktan ve Erhan Akdoğan,
Akıllı Ulaşım ve Ulaşım kategorisinde; Metal Yorgunluğunu Aşamalı olarak Takip Eden Akıllı PDM Sensörü projesi ile Tarık Özkul,
Diğer Akıllı Uygulamalar kategorisinde ise Hassas Tarım Teknolojileriyle Fide Yetiştiren Makine İle Sebze Bahçesi Robotu projesi ile Bilge Akgün ve ekibi birinciliğe uzandı.
Programda ayrıca bazı projelere de Kuluçka Özel Ödülü verildi.
Zemin İstanbul Özel Ödülleri kapsamında; Kapalı Otopark Navigasyon adlı projesiyle Hakan Özkalemci, Akıllı Güneş Perdesi adlı projesiyle Ahmet Fuat Yalçın, Akıllı Şehir Aydınlatma Yönetim Sistemi adlı projesiyle Sait Şener, Giyilebilir Takip Sistemleri adlı projesiyle Berkay Şamiloğlu, Otomatik Analiz Cihazı adlı projesiyle Tuğçe Özer, Çok fonksiyonlu Akıllı Peyzaj adlı projesiyle Gülhan Metin ve Mihriban Başbay ödüle layık görüldüler.
Ödül alan projeler altı ay ofis desteği, İBB’nin tüm iştirak firmalarıyla görüşme ve network ağından yararlanma hakkını kazandılar.
Çanakkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özel Ödülünü Parkinson Durduran Piezo-Yüzük isimli projesiyle Nazenin Güre ve Bilgi S.A.P.S. adlı projesi ile Doğukan Emre Demirel kazandı.
Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özel Ödülü de ONLOCK adlı projesiyle Dinçer Sözütok’a gitti.
Ödül töreni, İMMİB Başkanları, TET Yönetim Kurulu Üyeleri, jüri üyeleri, kuluçka merkezi yetkilileri ve ödül alan proje sahiplerinin katılımıyla toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.