Omron, İstanbul’daki Türkiye Genel Merkezi’nde yeni bir İnovasyon Laboratuvarı açtı.
Türkiye’deki büyüme hedeflerine paralel, yüksek bir yatırım bedeli ile hayata geçirilen laboratuvar, endüstriyel robotların Türkiye imalat endüstrisine getireceği avantajları göstermeyi amaçlıyor. Laboratuvar açılışı 13 Aralık tarihinde basın lansmanı ile birlikte yapıldı ve BEYSAD’ı, Dernek Genel Sekreteri Sayın Ayşegül Koç temsil etti.
İnovasyon Laboratuvarı üretimde robotların sunduğu avantajları kanıtlıyor
Türkiye'de üreticiler, verimliliği artıracak ve endüstri genelindeki mevcut bir çok sıkıntıya çözüm olacak endüstriyel robotların potansiyeli konusunda hem fikir. Ancak, aynı zamanda, kendi benzersiz uygulamaları için kesin bir yatırım getirisi sağlayacağına dair güvence olmadan başlangıç aşamasında önemli bir sermaye yatırımı yapmakta isteksizler...
Omron’nun bu yeni İnovasyon Laboratuvarı, müşterilerine herhangi bir finansal taahhütte bulunmadan önce, uygulamalarını her türlü ayrıntıda kopyalayan bir “konsept kanıtı” uygulaması sunuyor.
“Konsept kanıtı” müşteriler ile birlikte geliştiriliyor
İnovasyon Laboratuvarı, üreticilere, robotların kendi üretim hatlarında sahip olacağı etkinin doğru bir şekilde gösterilmesini sağlamak için hızlı bir şekilde yapılandırılabilen bir platform sunuyor. Bu aynı zamanda Omron’un diğer ürünlerinin robotların sağladığı faydaları arttırmak için nasıl hızlı bir şekilde entegre edilebileceğini göstermesine de olanak tanıyor. Ayrıca üreticilerin ihtiyaçlarını daha iyi anlamasını sağlıyor ve ilgilenilen potansiyel müşterileri memnun müşterilere dönüştürmeye yardımcı olan güçlü bir araç haline geliyor.
Eksiksiz endüstriyel robot portföyü
İnovasyon Laboratuvarı sayesinde Omron, üretim hattında ürünlerin taşınması için kullanılan Scara, 6-Eksen ve yüksek hızlı Delta robotları da dahil olmak üzere endüstriyel robot portföyünün tamamını sergileyebileceği bir platform sunuyor. Sabit robotların yanı sıra, Omron’un Otonom Akıllı Araçları (AIV) da laboratuvarda yer alıyor.
Üretim sürecinin ötesine geçiş
En yeni robot teknolojisine sahip olmanın yanı sıra laboratuvar, Omron'un algılama, kontrol ve hareket için ürettiği diğer ürünleri ve şirketin Buluta bağlı ve Yapay Zeka kontrollü yönetim sistemleri ile eksiksiz bir üretim kontrol çözümü sağlamak için robotların nasıl entegre olabileceğini vurguluyor. Aynı zamanda ürünlerin ambalajlama ve malzemelerin dağıtımı gibi diğer üretim alanlarının verimliliğini nasıl artırabileceğini göstermek için üretim sürecinin ötesine geçmiş oluyor. Omron, üretim sahalarına; entegre (“Kontrol evrimi”), akıllı (Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile geliştirilen akıllı sistemler) ve interaktif (İnsanlar ve makineler arasındaki yeni uyum) inovasyon getirme taahhüdünün bir parçası olarak, bu yeni İnovasyon Laboratuvarı ile üreticilerin Akıllı Üretimin avantajlarını elde etmelerini sağlıyor.