KOSGEB ile Sektörel Dernekler ve Yayıncılar Buluştu
Ekim 2011

 Sektörel Yayıncılar Derneği (SEYAD) tarafından organize edilen “KOSGEB ile Dernekler ve Yayıncılar Buluşması” 5 Ekim 2011 tarihinde Yapı Endüstri Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Sektörel Yayıncılar Derneği (SEYAD)Yönetim Kurulu Başkanı Eser Oğuz, Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdür Yardımcısı İsmail Özcan, KOSGEB Başkan Yardımcısı Dr. Metin Şatır ile 150’yi aşkın dernek yöneticisi ve sektörel yayıncılardan oluşan davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sektörel Yayıncılar Derneği (SEYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Eser Oğuz, SEYAD’ın, Türkiye’de faaliyet gösteren sektörel yayıncı firmaların mesleki birliğini oluşturmak amacıyla 2000 yılında kurulduğunu belirtti. Sektörel yayıncılık alanında tek sivil toplum örgütü olduklarını kaydeden SEYAD Başkanı Eser Oğuz, SEYAD’ın FIPP - Uluslararası Yayıncılar Federasyonu üyesi olduğunu ve 27 Yayıncı Firma ile 85 Sektörel Dergiyi temsil ettiklerini ifade etti. SEYAD üyesi yayıncı kuruluşların, yayıncılık ilke ve etiklerine uymayı taahhüt ettiklerini ve sektör iletişiminde öncü olduklarını söyledi.

Sonrasında söz alan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise yaptığı konuşmada, KOSGEB'in değişim ve dönüşüm sürecini birinci ağızdan aktarmak istediklerini, bu amaçla da Sektörel Yayıncılar Derneği tarafından organize edilen, böyle bir toplantında olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Son derece enerjik ve konusuna tam hakim olarak sunumunu gerçekleştiren Kaplan, sektörel hamlelerin, pastadan pay almak için önemli bir adım olduğunu belirtti ve “mış gibi yapmayalım, elimizde bu var, size uyarsa’dan kurtulup terzi usulü hizmet etmek için, size uygun ne yapabiliriz yaklaşımı ile hareket ederek KOBİ'lerimizin pastadan daha fazla pay almalarını istedik” dedi.

KOSGEB’in hedef kitlesinin 2009 yılında yapılan kanun değişikliği ile birlikte genişlediğine değinen KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, bu değişim ile birlikte destek sisteminde de değişikliğe gidildiğini, KOBİ’lerin bölge, sektör ve ölçek parametrelerine göre farklılaşan ihtiyaçlarını esas alan yeni destek sistematiğine geçildiğini kaydetti.

15 Haziran 2010 tarihinde yürürlüğe giren KOSGEB destek programları yönetmeliği ile, erişimi kolay, proje esaslı, yalın ve esnek bir destek sistemine kavuşulduğunu ifade eden Kaplan, yeni destek sistemi ile KOSGEB İcra Komitesi tarafından kabul edilen 7 adet destek programı kapsamında girişimcilere, KOBİ’lere ve Meslek Kuruluşlarına geri ödemeli ve geri ödemesiz destekler sağlandığını belirtti. 

Konuşmasının ardından pek çok Sektörel Dernek temsilcisinin sorularını yanıtlayan Mustafa Kaplan, Derneğimiz BEYSAD’a, almış olduğumuz ve çalışmaları süren Tematik Proje Teşviği çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve dinleyicilere örnek gösterdi. Gerek firmaların yalnız başvurularında, gerekse sivil toplum kuruluşlarının projelerinde her zaman desteğe hazır olduklarının altını çizdi. 

KOSGEB Desteklerine ilişkin ayrıntılı bilgilere www.kosgeb.gov.tradresinden ulaşılabilir.

Üye Girişi