BEYSAD Strateji Belgesi çalışmalarını yürütmekte olduğu Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısını tüm İzleme ve Yönlendirme Komitesi üyeleri ile birlikte 19 Ağustos 2014 Salı günü, mevsime uygun bir şekilde doğada, Kemerburgaz Kemer Country Orman Evi tesislerinde gerçekleştirdi.
Strateji Belgesi çalışmalarına daha ilk başlanmış olunan zamandan bu yana pek çok konuya özen gösterilmiş olsa da en çok “bu belgenin yaşayan bir belge olması” konusu üzerinde durulmuştu. Aradan geçen yaklaşık 2-2,5 yıla baktığımızda bunu başarabiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. O günden bu yana oluşturulmuş olunan, zaman içerisinde bir çığ gibi gittikçe büyüyüp revize edilen ekiplerimiz, büyük bir özveri ile bu çalışmaya inandılar ve büyük fedakarlıklarla emek verdiler. Strateji belgemizin ilk kitapçığının ardından 1 yıl boyunca çalışıldı, sonrasında bir Arama Konferansı yapıldı ve oradan da edinilen ve oluşturulan ortak söylemler ikinci kitapçık (dijital ortamda) olarak, tüm sektörel rakam ve veriler elimizden geldiğinde güncellenerek sektörümüze ve temsilcilerine kazandırıldı. Bu güncellemeleri hedeflerimizi gerçekleştirebilene kadar sürdürebilmeyi diliyoruz, bunun için çok çalışıyoruz.
İşte bu çalışmalara kazandırılan yeni boyutun konuşulup başlangıç olabilmesi amacıyla yapılan toplantıya BEYSAD Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu Asil ve yedek üyelerine ek olarak, Genç Beysadlı üyeler ve ana sanayi yetkilileri de davet edildi. Yaklaşık 40 kişinin bulunduğu toplantıda Arçelik, BSH, Gorenje, Vestel yetkilileri de toplantıya büyük katkılar sağladılar. Candy Group ve Indesit Company yetkilileri o gün için aramızda olamasalar da desteklerini her zaman yanımızda hissettirdikleri için kendilerine de teşekkür ediyoruz.
Toplantı BEYSAD YK Başkanı Bahadır Balkır’ın kısa bir açılış konuşması ile başladı. Ardından yeni revizyon sonrası 3’e getirilen Hedef Komite liderleri Burak Özaydemir, Berrak Çekin ve Murat Öney; SB komiteleri moderatörümüz Özra Gökçe ile birlikte kürsüye gelerek, çalışmaların özetine ve bundan sonraki süreçte neler yapılabileceğine ilişkin bir sunum gerçekleştirdiler.
Sunumun ardından sorular cevaplandı ve önemli öneriler not alındı. Bundan sonraki süreçte bu yönlendirmeler ile çalışmalarımız sürmektedir. Yapılan bu İzleme ve Yönlendirme Komitesi Toplantıları 6 ayda bir ve iç koordinasyon toplantıları da komite liderleri eşliğinde 3 ayda bir yapılmaya devam edilecektir.
Revizyon 1 dosyası yoğun bir çalışma ile hazırlanmıştı ve üyelerimize ve bu yolda yanımızda yer alan paydaşlarımıza ulaştırılmıştı. Verilen birkaç aylık aranın ardından Temmuz ayı itibariyle komite çalışmaları yeniden hız kazandı ve tüm komiteler arada başka toplantılar da olmak üzere her ay düzenli olarak toplanmaya, veri oluşturmaya ve etkinlikler olarak üyelerimize dönmeye başladılar. Bu komite toplantıları zaman zaman ofis merkezimizde yapılan toplantılara sunum konukları gelmesi şeklinde olduğu gibi, zaman zaman da dışarıda, yerinde yapılan toplantılar şeklinde sürmektedir. Bu süreçte ana sanayi ziyaretleri ya da görüşmeleri, konusunda uzman danışman şirketlerin ya da üniversitelerin ziyaret edilmesi gibi önemli çalışmalar yapılmakta ve mümkün olan en hızlı şekilde aksiyon alınarak bizi takip eden sektör temsilcilerimize ulaştırılmaya çalışılmaktadır.
Yapılan bu biraraya gelme, motivasyon toplantısında son derece önemli geri dönüşler aldık. Toplantı sonrasında yapılan yemek ile de ayrıntılı görüşme fırsatı yakalanabildi. Katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz ve bizimle birlikte çalışmak isteyen tüm üyelerimizi bu çalışma gruplarına katılmaya ve katkı sağlamaya davet ediyoruz.