BEYSAD Ar-Ge İnovasyon Komitesi ile BSH Ar-Ge Merkezine ziyaret
11 Mart 2014

Strateji Belgesi çalışmalarımız kapsamında hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmalar yapmak üzere oluşturulmuş olan beş komiteden, Ar-Ge ve İnovasyon Komitesi’nin bir başka etkinliği olarak BSH Tekirdağ - ÇerkezköyKampüsü Ar-Ge Merkezi’ne 11 Mart 2014 Salı günü yaklaşık 85 üyenin ve BSH yetkililerinin katılımı ile bir ziyaret gerçekleştirildi. Genel bir toplantı salonunda yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından, BEYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Balkır tarafından bir kapanış ve teşekkür konuşması yapıldı. Bahadır Balkır konuşması sonrasında plaket vermek üzere BEYSAD Başkan Yardımcısı Hasan Danişment’i kürsüye davet etti ve BSH Satınalma Direktörü Martin Seidel’e “Teşekkür Plaketi” takdim edildi. İkinci olarak yine Bahadır Balkır bu kez BEYSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Ar-Ge ve İnovasyon Komitesi Başkanı Burak Özaydemir’i kürsüye davet etti ve BSH Ar-Ge Direktörü Horst-Anton Werkman’a da “Teşekkür Plaketi” takdim edildi.

Sabah saatlerinde başlayan toplantıda ilk olarak BSHSatınalma Direktörü Martin Seidel BSH Türkiye ve genel yapıya ilişkin bir sunum yaptı ve BEYSAD üyelerinin bu ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sonrasında Teknoloji ve İnovasyon yöneticisi Murat Yücel tarafından üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin bilgilendirici bir sunum yapıldı. Sunum çok etkili ve başarılı bir içeriğe sahipti. “Corporate Technology” başlıklı bu sunumda BSH’ın oluşturmuş olduğu uluslararası bir yapı çatı altında, her ülkedeki teşvik imkanlarının takip edildiğini gördük. Bu yapı aynı zamanda araştırma kuruluşları ve üniversitelerle olan işbirliğini arttırma faaliyetlerini de yürütüyor. Örneğin bu yapının İstanbul Teknik Üniversitesi makine mühendisliği fakültesi içerisinde iki katlı olarak hazırlamış olduğu, hocalar ve öğrenciler için de cazibe merkezi olabilecek (sosyal anlamda da zaman geçirmeleri için dekore edilmiş), üst katında da BSH bünyesinde yapılan sanayi-üniversite projeleri kapsamında çalışan öğrencilerin, okuldayken de çalışmalarına imkan sağlayacak ofislerin bulunduğu bir yapısı var.

Bu yapıyı daha da kuvvetlendirmek amacıyla BSH firması stajları kaldırmış ve yaz döneminde Çerkezköy’de otellerde misafir ettiği öğrencilere, firmaya giren tüm yeni çalışanlar için belirlenmiş olan eğitimleri verip iş başı yaptırıyor ve her öğrenci firma bünyesinde belirlenmiş olan proje kapsamında ve bir senyör mühendis gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Bu projeler yıl içerisinde de yarı zamanlı olarak devam ettiriliyor. Çalışmaların içerisine okullardaki Hocalar ve Laboratuvar olanakları da kullanılacak şekilde yayılım sağlanarak sinerji etkisi yaratılıyor. Şu anda BSH bu kapsamda yalnızca İTÜ ile değil, aralarında Sabancı, ODTÜ, BAU, YTÜ, TOBB, Özyeğin ve Bilkent’in de olduğu üniversiteler ile işbirliği içerisinde çalışmalarını devam ettiriyor. Aynı çalışmalar yurtdışındaki diğer BSH kampüslerinde de yapılıyor ve yazın öğrenciler gruplar halinde diğer ülkelerdeki kampüslere ziyaret maksatlı götürülerek, uluslararası network ve benchmarking çalışmalarıyla faydalar kazanılması amaçlanıyor.

Bay Werkman’ın yapmış olduğu Soğutucu işletmelerine ilişkin sunum ve Emrah Torun’un yapmış olduğu fırın işletmelerine ilişkin yapılan sunumlarda ilgili kısımların dünyada organizasyon yapısı, çalışan rolleri ve iletişimleri ile ilgili genel bilgiler ile, son 4 yıl içerisinde gerçekleştirdikleri proje sayılarına ilişkin bilgiler yer aldı.

Sunumların ardından soru-cevap bölümüne geçildi ve merak edilenler yetkililere yöneltildi. Bu konuda üyelerimizin oldukça ilgili oldukları gözlendi.

Bu bölümün ardından gruplar halinde buzdolabı geliştirme merkezinde kurulu olan ve buzdolaplarının lokal ve uluslararası normlara göre yeterliliğinin test edildiği laboratuvarlar gezildi.

Sonrasında öğle yemeğine geçildi. Yemeğin ardından program sona erdi.

Program sonrasında tüm üyelerimizin ve BSH yetkililerinin son derece memnun oldukları gözlendi. Bu tür geziler gerek merak edilenlerin sorulup cevap bulması ile, gerekse yazılan başarı hikayelerinin hangi aşamalar sonrasında yazılabildiğine ilişkin öngörüler oluşturulabiliyor olması ile her birimizin farklı vizyonlar edinmesine fayda sağladı. Bu tür gezilerin mümkün olduğunca fazla ve farklı firmalara yapılması tedarikçilerimizin önünü açacaktır diye düşünüyoruz.

Başta BSH Satınalma birimi yöneticilerinden Martin Seidel ve Ulaş Özen’in desteği olmak üzere, bu organizasyonu gerçekleştirmemizdeki tüm destek ve çabaları için Ar-Ge Direktörü Werkman’a çok teşekkür ederiz.

Ayrıca üyelerimizin göstermiş olduğu yoğun ilgiye ve Ar-Ge Kapasitesini Geliştirme ve İnovasyon Komitesi üyelerine de Komite Başkanı Burak Özaydemir nezdinde teşekkürlerimizi sunarız.

Üye Girişi