BEYSAD 28. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı
22 Mart 2022

Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği (BEYSAD) 22 Mart 2022 Salı günü İstanbul Marriott Hotel Asia’da 28’inci Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirdi.

32 üye firmadan yaklaşık 45 yetkilinin katılımları ile pandemi kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen toplantı, gündem gereğince açılış ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başladı. Sonrasında Başkanlık Divanı’nın seçilmesine geçildi. Sayın Murat Önay, Sayın Buket Böke ve Sayın Merve Yorgancılar Işıtmak, öneri üzerine Divan’a seçildiler.

Divan Başkanı’nın toplantıyı yönlendirmesi doğrultusunda BEYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ş. Burak Özaydemir kürsüye davet edildi ve konuklara hoşgeldiniz konuşması yaptı; ardından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın D. Yasemin Aksu 2021 yılı BEYSAD Faaliyetlerini özetle sundu.

Ardından, gündem gereğince 2021 yılı bilanço ve gelir-gider hesapları ve 2022 yılı taslak bütçesi BEYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Sefa Böyet tarafından sunuldu; Denetleme Kurulu Raporu, yine Sayın Sefa Böyet tarafından okundu. Gündemin gereği doğrultusunda ilerlendi; çalışmalar oya sunuldu. Oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı kapanışının öncesinde; BEYSAD önceki dönem yöneticilerinden Sayın Hasan Danişment; bir önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı M. Bahadır Balkır söz aldılar ve BEYSAD’a ilişkin sohbetler edildi; güzel paylaşımlar yapıldı.

Toplantının BEYSAD-Özyeğin Üniversitesi-TÜSİAD ortak projesi olan, Mükemmeliyet Merkez Proje ağırlıklı ikinci bölümüne BEYSAD Merkez projesinden konuklar dahil oldular.

2. Bölüm BEYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ş. Burak Özaydemir’in açılış konuşması ile başladı. Burak Bey konuşmasında, Merkez Projesinin başlangıcına ve gelişimine ilişkin hatırlatmalar da yaptı. Özaydemir; “Avrupa Birliği IPA programı kapsamında Sanayi Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yeni dönem çağrılarını 2016’da açtığında programın sektör ve dernek amaçlarımız ile uyumunu görerek bir proje başvuru yapmak üzere Yönetim Kurulumuz karar aldı. Özyeğin Üniversitesi ve TÜSİAD işbirliği ile oluşturduğumuz yaklaşık 10 Milyon Euro bütçeli “Sanayi 4.0 Yetkinlik Merkezi Kurulması ile Türkiye'de KOBİ'lerin Dijital Dönüşümü” başvurumuz detaylı değerlendirmeler sonrasında 2017 yılı sonunda proje onayı aldı ve 2018 yılı başında resmi imzalar atılmış oldu.” dedi.

Ardından; BEYSAD-Özyeğin Ünv. Sanayi 4.0 Mükemmeliyet ve Dijital Dönüşüm Merkezi Genel Müdürü Doç. Dr. Erinç Albey; “Merkez çalışmalarına ilişkin bilgilendirme” konu başlıklı sunum gerçekleştirdi. Konuşma sonunda BEYSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı D. Yasemin Aksu tarafından kendisine Teşekkür Plaketi takdim edildi.

Projenin yoğun ön hazırlık çalışmalarından sonra 2020 yılında ihale süreçleri başladı ve tamamlanan ihalelerden bir çok ekipman teslim olmuş durumda. Merkezin kurulumu ve altyapısının geliştirilmesi konusunda destek verecek uzmanlardan oluşan teknik destek ihalesi de 2021 yılı sonunda tamamlandı ve 2022 yılı başında ihaleyi kazanan Mckinsey-MEXT-Piri konsorsiyumu ekibi danışmanlık çalışmalarına yoğun şekilde başladılar. Teknik danışmanlık ekibinin derin tecrübeleri ile merkezin içeriği ve kapsamını derinleştirmek ve zenginleştirmek üzere çalışmalar sürmektedir.

Sonrasında BEYSAD-Özyeğin Ünv. Sanayi 4.0 Mükemmeliyet ve Dijital Dönüşüm Merkezi Kurulumu Aracılığıyla Türkiye’deki KOBİ’lerin Dijital Dönüşümü Projesi Sektör Uzmanı Sayın Erhard Feige; “How to Make Digital Transformation Successful? / Dijital Dönüşümde Başarı Nasıl Sağlanabilir? “ konu başlıklı İngilizce bir sunum gerçekleştirdi.

Etkileyici sunumda dijital dönüşümde teknoloji dışında organizasyon ve insan tarafında da değişimin gerekliliği vurgusu dikkat çekici oldu.

Kendisine BEYSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın F. Murat Öney tarafından Teşekkür Plaketi takdim edildi.

Katılım ve katkı yapan tüm üyelerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz.