BEYSAD 2023-2025 Döneminin İlk Mesleki İş Gezisi Borçelik Gemlik Tesislerine Yapıldı
12.06.2023

BEYSAD çalışmaları kapsamında kendi üyelerimizin fabrikalarını ziyaret ederek karşılıklı işbirliğini geliştirmek ve üyelerimiz arası iş fırsatlarının da değerlendirilmesine yardımcı olabilmek amacıyla “Mesleki İş Gezileri” düzenlenmesine devam ediyoruz. Bu kapsamda 12 Haziran 2023 Pazartesi günü Borçelik Gemlik Tesisleri’ne BEYSAD üyesi 14 firmadan yaklaşık 30 kişi ile oldukça keyifli bir gezi gerçekleştirdik.

 

Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, uzun yıllardır BEYSAD üyesi olarak gerek toplantılarımıza katılım göstererek gerek fikirleriyle her zaman yanımızda oldular. Derneğimizin yeni yönetim dönemindeki iş gezilerimizin ilkine ev sahipliği yaptıkları için kıymetli Borçelik ailesine teşekkür ederiz.

 

BEYSAD Yönetim Kurulu Başkanı D. Yasemin Aksu etkinliğe dair şu değerlendirmede bulundu: “Çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan 200 üyesi ile geniş bir yelpazeden oluşan BEYSAD’ın; Borçelik gibi demir-çelik sektöründe Türkiye’nin önde gelen, İSO 500 listelerinde üst sıralarında bulunan üyeleri de bulunuyor. BEYSAD’ın iş birliği, deneyim ve ekip çalışması değerlerini yansıtır bir ev sahipliğiyle, sektörümüzü yakından ilgilendiren Yeşil Dönüşüm kapsamında yaptıkları çalışmalar ile kendi insan kaynağını yetiştirmeye yönelik attıkları adımları samimiyetle ve şeffaflıkla paylaştıkları için değerli Borçelik ailesine teşekkür ederiz. Üyelerimizin etkileşimini ve iyi uygulamaların üyelerimiz arasında yaygınlaşabilmesi adına önemli gördüğümüz ve devamı gelecek olan mesleki iş gezilerimize bütün üyelerimizi bekleriz.”

 

Borçelik kurumsal sunuyla başlayan programda, oldukça kıymetli bilgiler verildi. Borçelik Beyaz Eşya Sektör Satış Yöneticisi Eren Büyükçoban’ın hoşgeldiniz konuşması ve firma genel bilgilendirmesinin ardından, Borçelik Müşteri Teknik Hizmetleri Yöneticisi Çağrı Önen ve Yönetim Sistemleri Direktörü Serkan Ürkmez tarafından Borçelik’in 200 yıllık bir şirket olabilme vizyonu ile “İklim”, “İnsan” ve “İnovasyon” olarak belirlediği odak alanlarındaki 2030 ve 2050 hedefleri, yol haritası, önemli projeleri ve iyi uygulama örnekleri katılımcılarla paylaşıldı. Çelik sektörünün dönüşümü hakkında da bilgi verilen sunumda, Borçelik’in 2030’a kadar emisyonlarını %47 azaltacağı, 2050’ye kadar sıfırlayacağı, su tüketimini ve depolama/yakmaya gönderilen metal dışı atıklarını 2030’a kadar %50 azaltacağı paylaşıldı.

 

Borçelik Teknik Akademi (BTA) ve Kalite Yönetim Sistemleri Müdürü Emre Bülbül, Borçelik Teknik Akademi bünyesinde yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitim, Eğitim Teknolojileri ve Mesleki Belgelendirme ve Sertifikasyon çalışmalarını katılımcılara tanıttı. Katılımcılar eğitim süreçlerinde kullanılan Gerçek Zamanlı Köprülü Vinç Simülatörü ve Kaynak Simülatörünü deneyimleme imkanı buldu. BTA’nın sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüğü Kadına Güç İş Yok, Bu İş Eşitlik İşi ve Borçelik Meslek Lisesi Koçluk Programı uygulamaları ve sonuçları katılımcılara aktarıldı.

 

Sürdürülebilirlik ve Borçelik Teknik Akademi kapsamında BEYSAD ile ortak çalışmalar yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Etkinlikte sunumun ardından fabrika gezisine geçildi. Üç soğuk haddeleme ve üç sıcak daldırma galvaniz hattına sahip olarak Türkiye'nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi konumundaki Borçelik, üretim faaliyetlerini Gemlik’te toplam 240 bin metrekarelik tesislerinde sürdürüyor.

 

Hayli bilgilendirici ve kapsamlı olan fabrika gezisinin ardından Borçelik misafirhanesinde yemeğe ve sohbete geçildi. Üyelerimiz için güzel bir gezi ve networking olduğunu umduğumuz bu gezimize evsahiplikleri için Borçelik ailesine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Üye Girişi