Firmanız ile yollarınız ne zaman kesişti?
Yaklaşık 5-6 yıldır demir çelik sektöründe ithalat ve ihracat uzmanı olarak profesyonel anlamda hem yurt içinde hem yurt dışında hizmet vermekteyim. Ateş Demir Çelik ile uzun bir süre önce yollarımız kesişmiş olsa da profesyonel anlamda 2021 yılında çalışmaya başladık. Şu anda Ateş Demir Çelik’in Yurtiçi Satış Müdürlüğü’nü ve Uluslararası İlişkileri’ni yürütmekteyim.
Firmanızın organizasyon yapısı hakkında bilgi verir misiniz?
Firmamız kurumsallaşma yolunda ilerleyerek departmanlara ayrılmıştır. Satış ve Sevkiyat, Dudullu tesisimizde, Finans departmanımız ise Ataşehir’deki kurumsal ofisimizden idare edilmektedir. Bunların yanı sıra Bursa ve Konya’da tesislerimiz yer almaktadır.
Hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?
Bizler öncelikle çelikçilere toptan satış yapan bir organizasyon yapısı ile ilerledik. Akabinde oluşan talepler doğrultusunda kalıpçılık sektörü, otomotiv sektörü, savunma sanayisi, havacılık, beyaz eşya vb. sektörlerde Türkiye’nin önde gelen firmaları ile çalışma imkânı bulduk ve hizmet kalitemiz ile yıllardır süre gelen iş birlikleri kurduk.
İhracat oranlarınızdan ve en çok hangi ülkeye ihracat yaptığınızdan söz eder misiniz?
Takım çeliği konusunda Türkiye’nin henüz katma değerli üretimi olmadığı için yurt içi ihtiyaçları ve makine üreticilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ithalat ağırlıklı çalışmaktayız. 2021 itibariyle METALCAM SPA ITALY’nin Türkiye temsilciliğini üstlendik ve İtalyan çeliğini Türkiye’deki müşterilerimize tedarik etmeye başladık.
Sizi rakiplerinizden ayıran özellikleriniz nelerdir?
Bizler yaklaşık 45 yıldır süregelen piyasa bilgisiyle, profesyonel çözüm odaklı ekibimizle birlikte güven üzerine inşa edilmiş ilişkiler kurmuş bulunmaktayız. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik optimal çözümler üreterek onların ihtiyacını henüz talebe dönüşmeden belirliyor ve bu doğrultuda hizmet kalitemizi geliştiriyoruz.
Yeni yatırım ve Ar-Ge’ye yönelik çalışmalarınıza ilişkin bilgi alabilir miyiz?
Hali hazırda İstanbul-Bursa ve Konya’da yerleşik 3 ayrı tesisimiz bulunmaktadır. Vijay Govindarajov’un dediği gibi “İnovasyon, ihtiyaçtan doğar’’ prensibi ile müşteri ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarımızı şekillendirip, mevcut piyasa dinamiklerini hassas değerlendirmekteyiz.
Pandemi sürecine ilişkin yaptığınız çalışmalar;2021 yılı nasıl geçti?
Pandemi süresince gerek iç müşterilerimiz, gerek personellerimizle, gerekse partnerlerimiz ile önce insan diyerek gerekli önlem faaliyetlerimizi son derece hassas yürüttük. Personelimiz bizler için en önemli değerdir.
2022 yılı için öngörüleriniz ve gördüğünüz risk unsurları?
Enerji maliyetlerindeki dalgalanmalar ve de hammadde fiyatlarındaki arz talep dengesizliğinden kaynaklı çelik piyasasında ön görülemeyen fiyat değişimleri olmaktadır. Biz bu gibi durumlarda riski ve de zararı nihai müşteriye olabildiğince minimize ederek yansıtmaktayız. Ayrıca uluslararası lojistik sektöründe yaşanılan konteyner krizi navlun maliyetlerine negatif yönlü yansımaktadır. Bu gibi durumlar birim maliyetleri etkilemektedir.
Sanayi 4.0’ın Türkiye gelişimini nasıl görüyorsunuz? Dijitalleşmeye ilişkin çalışmalarınız, tedbirleriniz var mı?
Sistemimizi, artan taleplere daha spontane cevaplar verebilmek için sürekli iyileştirmekteyiz. 12 Ad. PLC makinemiz dijitalleşme süresince bilgisayar kontrollü yazılımlara tam entegre sağlayabilmektedir. Bu anlamda, yatırımlarımızı genç ve dinamik ekibimizle sürekli geliştirmekteyiz.